Vluchtelingenwerk – Samenspraak Bunnik zoekt maatschappelijk begeleiders, een taalcoachcoördinator in Odijk en taalcoaches. Heb je interesse, neem vanaf 6 januari 2020 contact op met de coördinator.

Maatschappelijk begeleider
Als maatschappelijk begeleider begeleid je vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in onze gemeente.
Vluchtelingenwerk – Samenspraak Bunnik (VWSB) biedt hulp en ondersteunt de vluchteling bij contacten met de sociale dienst en zaken rond financiën, inburgering, gezondheidszorg, opleiding en werk. Als maatschappelijk begeleider ben jij in eerste instantie het vaste aanspreekpunt voor de vluchteling. De tijdsinvestering is wisselend. Bij aankomst van een nieuwe vluchteling kan het in de eerste twee weken ongeveer 15 uur per week vragen, daarna 0 – 6 uur per week.
Je doet dit werk als lid van het team van vrijwilligers onder leiding van de (betaalde) coördinator. Je werkt met een digitaal cliëntsysteem en aan de hand van een uitgebreide takenlijst. Je wordt ingewerkt en krijgt ondersteuning van ervaren collega’s. Het betreft een veelzijdige vrijwilligersfunctie die je in contact brengt met mensen uit allerlei delen van de wereld.

Taalcoachcoördinator
VWSB biedt aan alle ‘anderstaligen’ een taalcoach aan. De meeste ‘anderstaligen’ zijn vluchtelingen die een inburgeringstraject volgen. De taalcoachcoördinator maakt de koppeling tussen de taalcoach en de ‘anderstalige’ en begeleidt dit contact. Wij zoeken voor Odijk een taalcoachcoördinator.

Taalcoach
VWSB is altijd op zoek naar nieuwe taalcoaches. Als taalcoach oefen je op vaste tijden het spreken in het Nederlands met de ‘anderstalige’.

Contactgegevens:
Anneke Doeven, coördinator, tel. 030 6570700 op maandag, dinsdag, woensdag tussen 9.00 en 16.00 uur of per e-mail, info@vwsbunnik.nl.